COVID-19 stimuleert online bankieren in Europa

| Mastercard | 3 min | 19 november 2020 14:32
Copyright: Mastercard
De snelle digitalisering als gevolg van COVID-19 bevordert de interesse in online bankoplossingen en -apps in Europa. Dit blijkt uit Mastercard's European Evolution of Banking-onderzoek, een trendonderzoek naar online bankieren in 12 Europese landen.

De digitaliseringstrend is in stroomversnelling geraakt nadat mensen zich naar aanleiding van COVID-19 moesten aanpassen aan de ingestelde maatregelen. Dit heeft geleid tot een sterke toename van online activiteiten en gebruik van digitale bankdiensten om persoonlijke financiën veilig, snel en gemakkelijk op afstand te beheren.

Het onderzoek van Mastercard toont aan dat er een grotere behoefte is aan online oplossingen. 62% van alle respondenten heeft in 2020 interesse getoond om over te stappen van een traditionele bank naar een online bank zonder fysieke bankkantoor. Dit is een stijging van 13% ten opzichte van drie jaar geleden1. Deze bevindingen komen overeen met het recente State of Pay-rapport, een wereldwijde studie in opdracht van Mastercard. Hieruit blijkt dat meer dan de helft (53%) van de wereldbevolking bankapps vaker gebruikt sinds de pandemie. Dit onderzoek, uitgevoerd in 14 verschillende landen, laat zien dat mensen afstappen van contant geld. Bijna twee derde (64%) zegt ook na de pandemie minder cash te gebruiken.

Gebruik van online bankieren en apps stijgt in Europa

Terwijl de pandemie voortzet en veel landen een tweede golf meemaken, is de manier waarop Europeanen leven en handelen voor een groot deel verschoven naar digitale bankplatforms. Van de meer dan 9.600 ondervraagde Europeanen zegt bijna de helft (46%) zeer geïnteresseerd te zijn in online bankoplossingen. Meer dan twee op de vijf (42%) Europeanen geeft aan vaker financiële transacties online en/of via een app uit te voeren dan voor de pandemie. Het State of Pay-onderzoek toont bovendien aan dat 87% van de mensen die voor de pandemie nog geen bankapps gebruikten, bereid zijn om de bankapps te blijven gebruiken.

Mark Barnett, President van Mastercard Europe, zegt: “Terwijl we ons allemaal aanpassen aan de veranderde realiteit is er één waarheid naar voren gekomen; we leven steeds meer digital first. Europeanen willen daarom eenvoudige en veilige oplossingen voor al hun bank- en betaalbehoeften. Mastercard is de partner bij uitstek voor zowel gevestigde als opkomende betaalbedrijven die de klantervaring willen digitaliseren en verbeteren. Onze focus ligt op het stimuleren van innovaties die de dagelijkse bank- en betalingservaring verbeteren."

Samenwerking met online banken bevordert digitaal bankieren

In 2020 werkt Mastercard in Europa samen met meer dan 60 online banken in de hele regio en met 80% van de volledige fintech- en paytechsector, een aantal dat is verdubbeld sinds 2018.

Een van Mastercard’s partners in Nederland is online bank bunq. “De geschiedenis van bunq gaat terug tot 2012, maar het was november 2015 toen we begonnen als bank met de eerste Europese bankvergunning in 35 jaar. Internationale betalingen vereisen de juiste partner en Mastercard biedt ons flexibiliteit, brede acceptatie, beschikbaarheid en eenvoud. Mastercard was er toen voor ons en sindsdien werken we al vele jaren samen”, aldus CEO en oprichter Ali Niknam van bunq.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), is een wereldwijd betalings- en technologiebedrijf. We beheren ’s werelds snelste betaalverwerkingsnetwerk, waarmee we consumenten, financiële instanties, winkeliers, overheden en bedrijven verbinden in zeer veel landen en gebieden. De producten en oplossingen van Mastercard maken dagelijkse commerciële activiteiten -zoals winkelen, reizen, het runnen van een bedrijf en het beheren van financiën- gemakkelijker, veiliger en efficiënter voor iedereen.
Meer over Mastercard

Disclaimer

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
Voor onze dienstverlening geldt dat vermelde prijzen altijd excl. BTW zijn en dat onze algemene voorwaarden van toepassing zijn.
Beeldmateriaal is eigendom van hun respectievelijke eigenaren en wordt gebruikt op een 'fair use' basis met bronvermelding.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.