Onderzoek IBM - COVID-19 maakt technische vaardigheden urgenter

| IBM | 2 min | 16 oktober 2020 16:25
Afbeelding: Continuously assess employee performance | Copyright: IBM
Terwijl organisaties tijdens COVID-19 sneller werken aan hun digitale transformatie, staan ze ook voor grote uitdagingen in relatie tot mensen en talent. HR is nog nooit zo belangrijk geweest. IBM kondigt daarom vandaag een nieuwe studie aan met aanbevelingen over de toekomst van HR. Het onderzoek, onder meer dan 1.500 HR-managers, richt zich op drie belangrijke uitdagingen:
  • Het verkleinen van de skills gap is tijdens de pandemie nog urgenter geworden. IBM-onderzoek van vóór de pandemie toonde aan dat in de komende drie jaar maar liefst 120 miljoen werknemers in de 12 grootste economieën ter wereld moeten worden omgeschoold of bijgeschoold als gevolg van AI en intelligente automatisering. Deze uitdaging is alleen maar groter geworden door COVID-19. Een IBM-studie van C-suite-leiders toonde aan dat, naarmate de digitale transformatie versnelt, ontoereikende vaardigheden de grootste hindernis vormen om vooruitgang te boeken.
  • De verwachtingen die werknemers hebben van hun werkgevers zijn blijvend verschoven en er is een aanzienlijke kloof in hoe effectief werkgevers en werknemers de aanpak van bedrijven ervaren. Werknemers verwachten dat werkgevers hen actiever ondersteunen in hun fysieke en emotionele gezondheid, dus ook in het verkrijgen van vaardigheden die nodig zijn voor de nieuwe manier van werken. Echter, slechts 38% van de werknemers (vergeleken met 74% van leidinggevenden) was het ermee eens dat hun werkgever hen had geholpen de juiste vaardigheden daarvoor aan te leren. Bovendien gelooft 70-80% van de leidinggevenden dat ze duidelijke communicatie en fysieke en emotionele ondersteuning bieden aan werknemers tijdens het nieuwe normaal, maar minder dan de helft van de werknemers is het daarmee eens.
  • HR moet naar voren worden geschoven als een strategische business partner voor het aansturen van transformaties binnen organisaties, maar op dit moment geeft slechts 19% van HR-managers aan dat HR over het juiste zakelijk inzicht beschikt. Organisaties moeten de CHRO gaan inzetten op dezelfde manier zoals de rol van de CFO zich ontwikkelde in 2008.
Het onderzoek legt de investeringen van toporganisaties in HR-transformaties bloot en doet aanbevelingen over hoe een nieuw HR-tijdperk naar voren kan worden getrokken – HR 3.0. IBM-klanten zoals Burger King, Workday en Medtronic zijn goede voorbeelden van organisaties die vooroplopen om een grotere betrokkenheid van medewerkers te ondersteunen en personeel aan te wakkeren.

Aanvullende informatie kunt u vinden in het onderstaande Engelstalige persbericht. Het volledige onderzoek kunt u vinden in de bijlage. Mocht u willen spreken met Amy Wright, Managing Partner, Talent & Transformation, IBM Services of Peter Korsten WW leader for IBM Institute for Business Value over dit rapport dan is dit ook mogelijk.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over IBM

International Business Machines Corporation (IBM) is een bedrijf dat bij het grote publiek vooral bekend is vanwege de eerste IBM Personal Computer. Tot de kernactiviteiten van IBM behoren het ontwerpen en verkopen van computerhardware, -software, -technologie en dienstverlening in de IT-sector.
Meer over IBM

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.