Smartphonehoesjes.nl groeit door met nieuw pand

| Smartphonehoesjes | 2 min | 8 september 2020 10:48
Afbeelding: Vooraanzicht van het nieuwe kantoorpand | Copyright: Smartphonehoesjes
Aan de Buitenplaatsweg 1 in Leusden staat het gloednieuwe pand van Smartphonehoesjes.nl. Als gevolg van de aanhoudende groei van 30% per jaar en verdere internationalisering was investeren in nieuwbouw noodzakelijk. Het bedrijf had tot nu toe meerdere locaties voor kantoorruimte en magazijn. Om de efficiency te verbeteren zijn de kantoorruimte (1800m²) en het magazijn (2500m² met 8,4m vrije hoogte) nu met elkaar verbonden in één pand. Vanaf september begint de logistieke afdeling op de nieuwe locatie. De kantoorruimte is het eerste kwartaal van 2021 klaar.

Efficiencyslag slaan

CEO Marcel Hooft is trots op de grote stap die zijn bedrijf hiermee zet: “Het nieuwe magazijn biedt ruimte voor een betere indeling van onze logistieke afdeling, waardoor we efficiënter kunnen werken. We maken nu minder meters per order en hebben alles gecentraliseerd op één locatie. Daardoor kunnen we de voorraad beter beheren, ook voor onze internationale klanten. We zijn inmiddels naast Nederland ook actief in Duitsland, België en Oostenrijk en we zijn afgelopen april gestart in Frankrijk. Al onze webshops verkoop wordt verstuurd vanuit ons eigen pand. Om ook de internationale klanten te bedienen met de levertijden die ze gewend zijn, is het noodzakelijk dat we een slag slaan op het gebied van efficiency. Het nieuwe magazijn wordt grofweg twee keer zo groot als wat we nu hebben. Dat is nodig, want op dit moment hebben we ruim 45.000 unieke producten en meer dan een miljoen producten in voorraad. Ook dit jaar wordt een groei verwacht van minstens 30%.”

Pand van de toekomst

Het nieuwe pand is gasloos ontworpen. Verwarming gebeurt elektrisch met onder andere een warmtepomp en het hele pand is voorzien van vloerverwarming, ook in het magazijn. Het dak is constructief verstevigd en brandwerend bekleed als voorbereiding op zonnepanelen. In totaal is er maar liefst 215.000 kg staal in het pand verwerkt.

Bewust in Leusden gebleven

Bij het zoeken naar een locatie voor een nieuw pand hebben de eigenaren van Smartphonehoesjes.nl alleen in Leusden gezocht. Omdat zij hier zelf allemaal wonen, maar ook omdat het grootste deel van de medewerkers uit de regio komt. Daarom is het bedrijf in gesprek gegaan met de gemeente en kwam er een locatievoorstel op het bedrijventerrein dicht bij de A28. Hier was bovendien voldoende grond beschikbaar voor de uitbreiding in de toekomst. Er is nog ruimte voor een extra magazijn van 2500m². Ook kan er nog zo’n 700m² extra vrij worden gemaakt voor kantoorruimte.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Smartphonehoesjes
Smartphonehoesjes.nl is in 2011 gestart door Martijn Hooft met als doel om voor iedereen betaalbare telefoonaccessoires op de markt te brengen. Zo is hij op 20-jarige leeftijd begonnen met de verkoop van telefoonaccessoires aan kleine resellers. Zijn broers Stefan en Marcel stapten in en er wordt een webshop gelanceerd. Inmiddels is het bedrijf actief in meerdere landen. Smartphonehoesjes.nl heeft de laatste jaren verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen. Het bedrijf is door Emerce bekroond tot één van de meest innovatieve e-commercebedrijven en heeft verschillende FD Gazelle Awards gewonnen.
Meer over Smartphonehoesjes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.