Sitech kiest NextGen SOC ilionx voor 24/7 bescherming IT-omgeving

| Ilionx | 2 min | 07 september 2020 10:30
Afbeelding: Exabeam Hero Desktop screenshot | Copyright: Exabeam
Sitech services, technologiepartner voor de procesindustrie, heeft het NextGen Security Operations Center (SOC) van IT-dienstverlener ilionx geselecteerd voor het 24/7 beschermen van het IT-landschap. Sitech ondersteunt een groot aantal fabrieken op de Chemelot site in Geleen in het operationeel houden van de chemische processen. Een veilige IT-infrastructuur is hierbij cruciaal. Sitech vond in ilionx een innovatieve partner voor het monitoren van het complete IT-landschap. Dankzij de inzet van de nieuwste detectietechnieken, zoals machine learning en data science, is Sitech zeker van proactieve en tijdige detectie van dreigingen. Hiermee verbetert ilionx de veiligheid en verkleint de kans op cyberdiefstal, ransomware en downtime.

Zelflerende oplossing met gedragsmodellen

Door industrie 4.0, waarbij produceren revolutionair verandert door technologieën als cloud computing, internet of things en artificial intelligence, zijn OT en IT steeds meer met elkaar geïntegreerd. Goede monitoring en detectie van interne en externe dreigingen is daarom cruciaal om vitale infrastructuren te beschermen. Om dit te realiseren, maakt ilionx gebruik van het NextGen securitymanagement platform van Exabeam. Deze zelflerende oplossing detecteert dreigingen aan de hand van gedragsmodellen van gebruikers. Data science maakt afwijkingen snel inzichtelijk, waardoor de applicaties van Sitech beschermd worden tegen de nieuwste cyberdreigingen. Martin Reumers, IT Security Officer bij Sitech: “Als je vandaag de dag gewapend wil zijn tegen de nieuwste vormen van cybercrime, dan moet je jezelf beschermen met een detectiemethode die gebruikmaakt van de nieuwste technologieën. Dat is precies wat ilionx ons kan bieden en daardoor kunnen wij veel sneller reageren op security-incidenten. Dat geeft ons, in combinatie met de transparante en open werkwijze van ilionx, het vertrouwen dat onze IT-omgeving optimaal beschermd is.”
“We zijn erg blij met de keuze van Sitech voor ilionx”, vertelt Joep Kremer, Managing Security Consultant bij ilionx. “Dankzij de innovatieve technologie van Exabeam en de expertise van onze securityspecialisten, kunnen we hen beschermen tegen de dreigingen van nu en morgen. We nemen de security operations volledig uit handen, zodat de risico’s op een incident zijn afgedekt en de applicaties van Sitech voldoende weerbaar zijn tegen cyberdreigingen. We kijken uit naar een fijne en succesvolle samenwerking!”
Joost Wanders, Channel Manager Benelux bij Exabeam: “Snelheid is key om de impact van een security-incident te beperken. Automatisering is hierbij cruciaal. Exabeam is uniek in haar propositie door niet alleen de response op een incident te kunnen automatiseren (SOAR), maar ook het onderzoek dat daaraan voorafgaat. Hiermee stellen wij security operations centers in staat proactief te kunnen detecteren en reageren.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Ilionx
ilionx is een IT-dienstverlener die organisaties helpt voorop te blijven lopen. Sinds haar oprichting in 2002 ondersteunt ilionx haar klanten als digitale partner op het gebied van onder andere artificial intelligence, management consultancy, business analytics, cloud, mobile, security en professional services. ilionx biedt specialistische kennis, is wendbaar en flexibel én heeft de slagkracht en schaalgrootte voor het succesvol implementeren van grote projecten. Dit heeft al tot veel geslaagde projecten geleid voor zorginstellingen, lokale overheden en bedrijven.
Meer over Ilionx
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.