HMD Global benoemt voormalig OneWeb-adviseur Alain Lejeune tot Global Leader of Operations

| HMD Global | 2 min | 07 augustus 2020 17:26
Afbeelding: Alain-Lejuene, Global Leader of Operations HMD-Global | Copyright: HMD Global
HMD Global, home of Nokia smartphones, kondigt aan Alain Lejeune te benoemen tot Global Leader of Operations. Lejeune heeft meer dan 25 jaar ervaring in telecommunicatie en is een ervaren leider van wereldwijde projecten. Voor zijn overstap naar HMD Global was Lejeune in dienst bij OneWeb, waar hij zich als adviseur op de operationele strategie richtte. Bij HMD Global is Alain Lejeune verantwoordelijk voor het toezicht op alle activiteiten van het bedrijf en krijgt hij de leiding over engineering en supply chain management. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan Florian Seiche, Chief Executive Officer bij HMD Global.

"Ik ben verheugd deze nieuwe uitdaging aan te gaan bij HMD Global. Tijdens mijn loopbaan in de mobiele industrie ben ik getuige geweest van enorme verschuivingen in de manier waarop bedrijven op wereldschaal opereren. Maar de noodzaak om snel te reageren op de markt is nog nooit zo bedrijfskritisch geweest als nu, in een periode waarin bedrijven zich moeten aanpassen aan een wereld na COVID-19. Ik kijk ernaar uit om een wendbare startup zoals HMD Global te helpen te profiteren van het momentum en door veranderingen te navigeren, nu en in de toekomst”, zegt Alain Lejeune, Global Leader of Operations bij HMD. “Nokia-telefoons hebben een loyale en snelgroeiende schare fans. Ik zie ernaar uit om het bedrijf te helpen de hoge kwaliteit en de betaalbare mobiele innovaties te blijven leveren die klanten hebben leren kennen en waarderen."

“Alain heeft een schat aan ervaring met een diepgaand begrip van de mobiele industrie. Zijn operationele expertise en het stimuleren van creativiteit in R&D overtuigden ons dat hij een enorme impact zal hebben op de reis die we als bedrijf maken”, zegt Florian Seiche, Chief Executive Officer bij HMD Global. “Alain zal een centrale rol spelen bij het transformeren van ons bedrijf en het uitbreiden van onze producten en diensten. Zijn benoeming versterkt ons team. Ik kijk ernaar uit om HMD Global te zien groeien onder leiding van Alain."

Voordat hij bij OneWeb startte werkte Lejeune bij TCL Group, als onderdeel van de overname van de mobiele telefoon divisie van Alcatel door TCL. Dit was een van de eerste internationale overnames door een Chinees bedrijf in de sector. Lejeune leidde de integratie met succes en stimuleerde R&D en productcreatie van het bedrijf. Tevens was Lejeune bij TLC verantwoordelijk voor het beheer van de verwerving van wereldwijde licentierechten van het in Canada gevestigde BlackBerry Limited. Na een succesvolle overname werd hij CEO van de business divisie BlackBerry Mobile binnen TCL en lanceerde hij BlackBerry-smartphones opnieuw als een premium professioneel merk op de wereldmarkt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over HMD Global

HMD Global is het huis van de Nokia-telefoons. HMD ontwerpt en verkoopt een reeks smartphones en gespecialiseerde telefoons voor een brede waaier van consumenten en in verschillende prijscategorieën. HMD is de trotse exclusieve licentienemer van het Nokia-merk voor telefoons en tablets en zet sterk in op innovatie en kwaliteit. Nokia is een geregistreerd handelsmerk van Nokia Corporation.
Meer over HMD Global

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.