Trend Micro Cloud-Powered XDR bewijst zijn waarde voor business

Organisaties kunnen de kosten van acht fulltime werknemers besparen door een XDR-aanpak te hanteren, zegt onderzoeksbureau ESG

| Trend Micro | 3 min | 01 augustus 2020 11:21
Afbeelding: Trend Micro XDR screenshot | Copyright: Trend Micro
Trend Micro, leider op het gebied van cloudbeveiliging, deelde vandaag de significante bedrijfswaarde die wordt gedreven door XDR- en Managed XDR-cloudoplossingen, die de detectie van en respons op bedreigingen optimaliseren. Uit recent onderzoek dat in opdracht van Trend Micro is uitgevoerd door ESG, blijkt dat organisaties een snellere detectie en minder alertmoeheid als gevolg van intelligent gebruik van data uit hun security controles ervaren (inclusief die voor endpoints, e-mail, servers, cloud-workloads en netwerken).

Volgens de recente bevindingen van onderzoeksbureau ESG* waar hier in augustus een whitepaper over zal worden gepubliceerd, zegt 85% van de organisaties dat het detecteren van en reageren op bedreigingen steeds moeilijker wordt door enerzijds een bedreigingslandschap dat de afgelopen twee jaar exponentieel groeide en geavanceerder werd en anderzijds door een gebrek aan hooggekwalificeerde beveiligingsexperts.

Trend Micro's XDR-oplossing is zowel een op SaaS gebaseerd aanbod als een managed service, waarbij de ‘X’ verwijst naar de meest uitgebreide datasets van meer beschermingspunten, wat van cruciaal belang is om verborgen bedreigingen te vinden. De oplossing is onlangs door Forrester genoemd als leider op het gebied van bedrijfsdetectie en respons en heeft de hoogste initiële detectie in het MITRE ATT&CK-framework bereikt. 

Organisaties worden vandaag geconfronteerd met ver ontwikkelde bedreigingen die zelfs geavanceerde bescherming kunnen omzeilen. De meeste van de huidige detectie- en responsbenaderingen werken echter in silo’s, zijn onvolledig en overstelpen de vaak beperkte beveiligingsteams met onsamenhangende waarschuwingen die weinig bruikbare informatie bevatten. Beveiligingsprofessionals melden dat ze momenteel wel in staat zijn om kritieke waarschuwingen te vinden, maar dat ze niet noodzakelijkerwijs het overzicht hebben om het probleem op te lossen omdat aanvullende details ontbreken.  

ESG rapporteert dat slechts 30% van de organisaties er zeer zeker van is dat hun detectie & reponse-oplossing snel genoeg functioneert om de snelle ontwikkelingen van de bedreigingen in de volgende 12-24 maanden bij te houden. Bovendien negeren organisaties en (vaak overbelaste) IT-teams gemiddeld 32% van de beveiligingswaarschuwingen.

Trend Micro XDR was de eerste oplossing die een gecorreleerde detectie bood die verder gaat dan het endpoint. Trend Micro XDR verzamelt en analyseert gegevens uit e-mails, endpoints, servers, cloud workloads en netwerken om effectiever bedreigingen te zoeken, te detecteren en te neutraliseren. Het resulteert in een betere context, een beter begrip en een snellere, nauwkeurigere reactie op incidenten. ESG ontdekte dat organisaties met automatische data-aggregatietechnieken, zoals Trend Micro’s XDR-oplossingen, betere beveiligingsresultaten behalen. Zo zijn ze over het algemeen in staat om in uren ten opzichte van dagen te herstellen met een ratio van 83% ten opzichte van 66%.

De oplossing is ook beschikbaar als een managed service (MDR), om de werkdruk van beperkte interne teams verder op te vangen door hen 24/7 een volledige bedreigingsanalyse, detectie, responsplannen en herstelaanbevelingen aan te bieden. 

"100% preventie bestaat niet meer, waardoor de focus op effectieve dreigingsdetectie en -respons komt te liggen. Met XDR pakken we het compleet anders aan met gecorreleerde detectie in traditionele silo's om drukbezette IT-teams te helpen hun reactie op bedreigingen te optimaliseren", aldus Steven Heyde, Regional Director Benelux bij Trend Micro. "Ik ben trots op de meerwaarde die onze oplossing aan ondernemingen biedt en op het feit dat we onze toewijding aan het beveiligen van de verbonden wereld opnieuw waarmaken."

* ESG Research Insights Report, Validating Trend Micro’s Approach and Enhancing GTM Intelligence, 2020, wordt gepubliceerd in augustus 2020.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Trend Micro

Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity-oplossingen, zet zich in voor een wereld waarin we digitale informatie veilig kunnen uitwisselen – zowel vandaag als in de toekomst. Door slimme toepassing van onze XGen security-strategie, leveren wij onze innovatieve oplossingen aan consumenten, bedrijven en overheden: connected security voor hun datacenters, cloud-omgevingen, netwerken en endpoints. Onze connected threat defense maakt het eenvoudig om threat intelligence te delen. Ook biedt het centraal inzicht en onderzoek om organisaties zo veerkrachtig mogelijk te maken.
Meer over Trend Micro

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.