Onafhankelijk onderzoeksbureau noemt Nutanix opnieuw als leider in Hyperconverged Infrastructure

Nutanix krijgt de hoogst mogelijke scores in de categorieën: huidig aanbod, marktaanwezigheid en strategie
| Nutanix | 3 min | 30 juli 2020 10:54
Copyright: Nutanix
Nutanix, een leider in enterprise cloud computing, is genoemd als leider in The Forrester Wave: Hyperconverged Infrastructure, Q3 2020. Dit rapport, gepubliceerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau Forrester Research, evalueerde 11 HCI-leveranciers op strategie, marktaanwezigheid en huidig aanbod. Nutanix werd gepositioneerd als leider met de hoogst mogelijke scores in alle categorieën. Deze resultaten zijn in lijn met die van andere onafhankelijke marktonderzoeken, die allemaal concluderen dat Nutanix een onbetwiste leider is in de snelgroeiende HCI-markt, met een indrukwekkende strategie die de innovatie in de datacenter- en cloud-markten stimuleert. 

"Onze focus bij Nutanix is altijd geweest om computing onzichtbaar te maken. Eerst met het datacenter en nu met uitbreiding naar de cloud, omdat de economie evolueert naar een steeds meer hybride en multicloudwereld", zegt Dheeraj Pandey, mede-oprichter en CEO van Nutanix. "Wij zijn ervan overtuigd dat deze focus een belangrijk aspect is van onze positie in de markt, naast onze continue focus op het oplossen van de belangrijkste IT-uitdagingen bij onze klanten. Iets wat trouwens nog belangrijker is nu de IT-vereisten als gevolg van COVID-19 zijn toegenomen.”  

In het Forrester Wave-rapport wordt specifiek aangehaald dat Nutanix als leider is aangeduid voor zijn visie om enterprise-IT verder te bedienen dan HCI, dankzij zijn voortdurende innovatie, investeringen in R&D, partnerships en de acquisitie van nieuwe klanten in alle segmenten en overal ter wereld. 
Bijkomende hoogtepunten zijn onder meer:  
  • Hoogst gerangschikte leverancier voor het huidige aanbod aan platformondersteuning, opslagdiensten, schaalbaarheid, beheerbaarheid en bedieningsgemak.  
  • Hoogst gerangschikte leverancier voor marktaanwezigheid bij partners en onder de hoogst gerangschikte leveranciers voor de installed base.  
  • Hoogst gerangschikte leverancier voor klantenfeedback en productstrategie.  
De Forrester Wave is een evaluatie van topoplossingen in een specifieke markt, waarbij de mogelijkheden en productstrategie van elke leverancier worden beoordeeld om te zien of ze voldoen aan de huidige en nieuwe behoeften van de markt. Het nauwkeurige onderzoek omvat een diepgaande evaluatie van de functies en technologie, uitgebreide klanteninterviews, gedetailleerde demo’s en onderzoek van de mogelijkheden, technisch onderzoek van de product roadmaps, en een algemene evaluatie van partnership-strategieën, go-to-market en financiële kracht. 

Dit nieuws volgt op ander aanhoudend positief nieuws van Nutanix:   
  • Voortdurende uitbreiding van het klantenbestand: Nutanix blijft zijn klantenbestand verder uitbreiden en eindigde in het derde kwartaal van het boekjaar 2020 met 16.580 klanten. Naast zijn groeiende marktaanwezigheid blijft Nutanix zijn klanten tevreden stellen met een retentiegraad van 97% en een 90 Net Promoter Score (NPS).  
  • Productinnovatie: Nutanix blijft zijn HCI-software innoveren en kondigde onlangs nieuwe oplossingen aan die IT-teams in staat stellen cloud-software vanaf elke locatie te implementeren, te upgraden en problemen op te lossen - Foundation Central, Insights en Lifecycle Manager. Deze zijn zonder extra kosten beschikbaar voor de bestaande HCI-klanten van Nutanix. Het bedrijf heeft onlangs ook nieuwe mogelijkheden aan zijn HCI-oplossing toegevoegd om geavanceerde bedrijfscontinuïteit te vereenvoudigen. Het blijft de klanten uiteraard ondersteunen om hen door de COVID-19-pandemie te loodsen.  
  • Nu al 84% via abonnementsformule: Nutanix zet de overgang naar een businessmodel op basis van abonnementsformule verder door. De inkomsten uit abonnementen vanaf het derde kwartaal (boekjaar 2020) bedragen al 84% van de totale inkomsten. Dit model geeft klanten meer flexibiliteit in de manier waarop ze HCI-software aanschaffen en gebruiken, om zo beter te voldoen aan specifieke bedrijfs- en IT-behoeften. Het geeft hen ook de vrijheid om hun software en softwarelicenties te migreren naar andere hardware, en het voorkomt de zogenaamde lock-in die gangbaar is bij andere IT-leveranciers.  
Het ‘Forrester Wave - Hyperconverged Infrastructure’-rapport kunt u hier bekijken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Over Nutanix

Nutanix is wereldwijd leider in cloud software en hyperconverged infrastructuuroplossingen die de infrastructuur onzichtbaar maakt, zodat IT zich volledig kan richten op de applicaties en services die de business ondersteunen. Organisaties over de hele wereld gebruiken Nutanix Enterprise Cloud OS-software om one-click applicatiebeheer en mobiliteit te realiseren voor de public, private en distributed edge clouds, zodat elke applicatie op elke schaal kan draaien tegen een aanzienlijk lagere Total Cost of Ownership. Organisatie zijn hierdoor in staat on-demand een high-performance IT-omgeving te leveren, waardoor applicatie-owners een cloud-achtige ervaring krijgen.
Meer Nutanix
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030102114.jpg
Deliver measurable impact on your business
20191030104826.jpg
We make IT spark!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191105203105.png
Krijg inzicht in bedrijfsprocessen!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030104037.png
Bringing cultures together and make your team work!
Alle rechten voorbehouden © 2019-2020, TechVisor