Qualys lanceert Multi-Vector EDR, een nieuwe benadering voor Endpoint Detection & Response

Nieuwe app – geïntegreerd in Qualys cloudplatform – biedt context die verder gaat dan de endpoints, false positives reduceert en het opsporen van dreigingen stroomlijnt
| Qualys | 2 min | 30 juli 2020 10:48
Foto: De Qualys Multi-Vector EDR App | Copyright: Qualys
Qualys, Inc., pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde beveiligings- en compliance-oplossingen, lanceert Qualys Multi-Vector EDR. Met deze nieuwe aanpak op het gebied van Endpoint Detection & Response (EDR) brengt Qualys de gezamenlijke kracht van zijn sterk schaalbare cloudplatform naar EDR. 

Traditionele EDR-oplossingen richten zich bij het detecteren en onderzoeken van cyberaanvallen uitsluitend op kwaadaardige activiteiten op de endpoints. De multi-vector-benadering van Qualys doet dat anders en biedt cruciale context en compleet inzicht in de volledige aanvalsketen. Dat zorgt voor de mogelijkheid van een complete, meer geautomatiseerde en snellere reactie op aanvallen.

Multi-Vector EDR biedt securityteams de mogelijkheid om verschillende contextvectoren samen te voegen. Denk aan asset en software inventory, inzicht in end of life, kwetsbaarheden en exploits, misconfiguraties, netwerkverkeer-summary, MITRE ATT&CK-tactieken en -technieken, malware, endpoint-telemetrie en netwerkbereikbaarheid. Deze zijn via de Qualys-backend te correleren met threat intelligence voor accurate detectie, onderzoek en response – alles in één enkele cloudapp met één enkele lichtgewicht agent.

Vishal Salvi, Chief Information Security Officer bij Infosys: “Qualys Multi-Vector EDR geeft een bredere kijk en gaat verder dan de endpoint, wat nodig is om false positives te elimineren en laterale bewegingen effectiever te voorkomen. Dit is mogelijk omdat Qualys Multi-Vector EDR ingebed is in het cloudplatform en grote hoeveelheden telemetriedata van meerdere sensoren verzamelt terwijl het netwerkinformatie vastlegt. De Qualys Cloud Agent, gecombineerd met het zeer schaalbare cloudplatform en aanstaande Incidence Response-mogelijkheden, biedt een unieke kans voor MSSP's om hun managed services-technologiestack te consolideren en de juiste respons te orkestreren voor snellere en effectieve bescherming.”

"Qualys Multi-Vector EDR is een belangrijke uitbreiding van zowel het Qualys Cloud Platform als onze agent-technologie", zegt Philippe Courtot, bestuursvoorzitter en CEO van Qualys. "Het toevoegen van context en het correleren van miljarden wereldwijde gebeurtenissen met threat intelligence, analytics en machine learning resulteert in een baanbrekende aanpak van EDR die niet alleen geavanceerde multi-vectoraanvallen stopt, maar ook automatisch de juiste respons vanuit één enkele oplossing orkestreert, waardoor de tijd om te reageren sterk wordt verkort en tegelijkertijd de kosten drastisch worden gereduceerd." 

Overname van Spell Security

Qualys maakt ook bekend dat het de software van start-up Spell Security heeft verworven. Deze overname versterkt het veiligheids- en bedreigingsonderzoek van Qualys verder, bevordert de detectie van endpointgedrag en zorgt voor rijke telemetriemogelijkheden voor het Qualys Cloud-platform. De kennis van Spell Security op het gebied van het opsporen van dreigingen en aanvalstechnieken voegt extra mogelijkheden toe aan de Multi-Vector EDR-app en biedt aanvullende analysemogelijkheden van specifieke dreigingen die klanten in hun organisatie detecteren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Over Qualys

Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) is een pionier en een toonaangevende leverancier van cloud-based security- en compliance-oplossingen. Qualys helpt organisaties bij het stroomlijnen en consolideren van hun security- en compliance-oplossingen in één platform en het integreren van security in digitale-transformatie-initiatieven voor meer flexibiliteit, beter bedrijfsresultaat en een substantiële kostenbesparing. Het Qualys Cloud Platform en de geïntegreerde Cloud Apps bieden continue bedrijfskritische beveiligingsinformatie, waardoor auditing, compliance en bescherming van IT-systemen en webapplicaties on-premise, op endpoints en in elastic clouds zijn te automatiseren.
Meer Qualys
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
20191030104826.jpg
We make IT spark!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030102114.jpg
Deliver measurable impact on your business
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030104037.png
Bringing cultures together and make your team work!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191105203105.png
Krijg inzicht in bedrijfsprocessen!
Alle rechten voorbehouden © 2019-2020, TechVisor