ROG brengt gaminglaptop met secundair beeldscherm, de Zephyrus Duo 15, vandaag uit in Nederland

Ultradunne gaming laptop combineert een innovatief koelsysteem met imponerende specs. Het brede, secundaire beeldscherm, de ScreenPad Plus, geeft een nieuwe dimensie aan veelzijdigheid
| ASUS | 3 min | 10 juli 2020 21:51
Copyright: ASUS
  • ROG ScreenPad Plus: 14.1 inch secundair beeldscherm laat de gebruiker eenvoudiger multitasken dankzij een intuïtief touchscreen, apps en stylusondersteuning. 
  • AAS Plus verbetert de airflow: Opening van 28.5 mm verbetert de airflow met 30% ten opzichte van standaard AAS en verbetert performance, terwijl het geluidsniveau onder de 46 dB(A) blijft.
  • Hoge resolutie en ongekende kleurweergave: PANTONE®-gevalideerd 4K UHD beeldscherm met 100% Adobe RGB en 60Hz beeldverversing.  
  • Ontzettend krachtig: Maximaal uitgerust met een GeForce® RTX 2080 Super™ GPU (Max-Q) voor hoge framerates en het versnellen van taken zoals 3D modelleren en deep learning. 
  • Boost je productiviteit: Verkrijgbaar met een 10th Generation Intel® Core™ i9 Processor (i9-10980HK) met 8 cores en 16 threads, 32GB (3200 MHz) RAM, 2 SSD’s in RAID 0 en Thunderbolt™ 3. 
  • Revolutionaire koeling: CPU en n-Blade ventilatoren maken gebruik van een unieke verbinding van vloeibaar metaal. 

ASUS Republic of Gamers heeft vandaag zijn allereerste gaminglaptop met een secundair beeldscherm uitgebracht in Nederland: de ROG Zephyrus Duo 15. Deze extreem geavanceerde laptop is speciaal ontwikkeld om een nieuwe dimensie van veelzijdigheid te geven aan premium gaminglaptops, zonder in te hoeven leveren op de performance waar ROG bekend om staat. 

Het helpen van gamers die ook designs creëren om hun werk te stroomlijnen is een passie van ROG. Setups met meerdere monitoren stellen gamers, creators en andere veeleisende gebruikers in staat om hun werk effectiever uit te kunnen voeren op hun desktops, maar laptopgebruikers kiezen er regelmatig voor om hun mobiel te gebruiken als secundair beeldscherm. Om productiviteit op desktopniveau mogelijk te maken op een laptop heeft Republic of Gamers de Zephyrus Duo 15 ontwikkeld.

Revolutionaire koeling

Deze laptop beschikt over een elegant Active Aerodynamic System (AAS) Plus ontwerp, inclusief de ScreenPad Plus die de volledige breedte van de laptop beslaat: Een integraal onderdeel van het koelsysteem. Het AAS Plus-systeem kantelt de laptop naar een hoek van 13º, waardoor het secundaire beeldscherm omhoog komt voor een extra comfortabele kijkervaring en touchscreen interacties. Hierbij wordt een grote opening onthuld voor extra diepe airflow. Het verfijnde ontwerp voor de koeling geeft de Zephyrus Duo 15 de mogelijkheid om de beste processoren in een baanbrekende gaminglaptop met meerdere schermen te laten passen.

ScreenPad Plus

Steeds meer games worden ontwikkeld met een tweede scherm in het achterhoofd. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld menu's worden opgevangen in een secundair beeldscherm, zodat de speler volledig op kan gaan in de game zonder afleidingen. Om op deze ontwikkeling te reageren heeft Republic of Gamers de oorspronkelijke ScreenPad van ASUS doorvertaald en verfijnd, speciaal voor een gaminglaptop. Het resultaat is te vinden op de Zephyrus Duo 15. 

Naast het spelen van games is er nagedacht over speciale functies voor het streamen van games en het creëren van content. Zo kan de ScreenPad Plus fungeren als weergave van de chat of de webcam gedurende een stream en tijdens het bewerken van een video bijvoorbeeld ook als tijdlijn, zodat de gebruiker overzichtelijker kan werken. Ook alledaagse taken, zoals het luisteren van muziek via Spotify en het lezen van email kunnen worden uitgevoerd via de ScreenPad Plus en programmeurs kunnen ervoor kiezen om codes weer te geven op dit secundaire scherm. Met de ScreenPad Plus heeft de gebruiker dus altijd een tweede scherm binnen handbereik dat bijdraagt aan een verbeterd werkproces.

Specificaties

De Zephyrus Duo 15 wordt naast de ScreenPad Plus en een unieke manier van koelen en de ScreenPad Plus gekenmerkt door ontzettend krachtige specificaties. De laptop is verkrijgbaar met een GeForce RTX 2080 Super GPU (Max-Q), een 10th Generation Intel® Core™ i9 Processor (i9-10980HK) met 8 cores en 16 threads en in totaal 32GB (3200 MHz) RAM. Als klap op de vuurpijl beschikt de Zephyrus Duo over 2 (2x1TB) SSD’s in RAID 0.

Bundel met Dying Light 2 

Republic of Gamers bundelt bovendien zijn krachten met ontwikkelaar Techland om een geoptimaliseerde Dying Light 2-ervaring te bieden op de Zephyrus Duo. Zo wordt de ScreenPad Plus benut om met touchscreen besturing eenvoudig te kunnen schakelen tussen inventory items en quests. Ook krijg je nu bij aankoop van deze gaminglaptop een exemplaar van de langverwachte game gratis (en een exemplaar van het eerste deel), mits deze binnen de actieperiode wordt aangeschaft. Naast Screenpad Plus-optimalisatie voor Dying Light is het secundaire scherm ook beschikbaar voor apps voor andere grote games, zoals League of Legends, Fortnite en CS:GO. Hier is het mogelijk om real-time statistieken, build recommendations en meer te zien. 

Meer informatie over de Zephyrus Duo / Dying Light 2 bundel is hier te vinden: https://www.asus.com/event/ROGdyinglight2_bundle/nl/

Prijs en beschikbaarheid

De ROG Zephyrus Duo 15 is nu verkrijgbaar in Nederland voor €4.599,-. Dit betreft de variant met een Intel® Core™ i9-10980HK-processor. De andere variant, die met een Intel® Core™ i7-10875H CPU, is binnenkort verkrijgbaar voor een adviesprijs van €3.699.-. Hieronder zijn de retailers te vinden die de Zephyrus Duo verkopen: 

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Over ASUS

ASUS is één ’s werelds grootste notebook-verkopers en maker van de bestverkopende, meest geprezen moederborden op de markt. Als marktleider in het digitale tijdperk, ontwerpt en fabriceert ASUS producten die perfect aansluiten bij de behoeftes van een hedendaags huis en kantoor. ASUS biedt een breed portfolio met o.a. moederborden, grafische kaarten, optical drives, displays, desktop PC’s, notebooks, netbooks, servers, multimedia-apparaten, draadloze oplossingen, netwerkapparaten, tablets, smartphones en wearables.
Meer ASUS
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030104037.png
Bringing cultures together and make your team work!
20191030102114.jpg
Deliver measurable impact on your business
20191105203105.png
Krijg inzicht in bedrijfsprocessen!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030104826.jpg
We make IT spark!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
Alle rechten voorbehouden © 2019-2020, TechVisor