Thunderbolt 4: universele kabelconnectiviteit voor iedereen

| Intel | 3 min | 08 juli 2020 15:52
Copyright: Intel
Intel introduceert vandaag Thunderbolt™ 4, de nieuwe-generatie universele kabelconnectiviteitsoplossing. Deze levert betere minimumprestaties, meer gebruiksmogelijkheden en USB4-specifieke compliance. Thunderbolt 4 biedt voor het eerst maximaal vier Thunderbolt-poorten en universele kabels tot maximaal twee meter. Intel’s aankomende mobiele processors met de codenaam Tiger Lake zullen de eerste zijn die Thunderbolt 4 integreren.
 
Intel kondigt ook de Thunderbolt 4-controller JHL8x40-serie aan. Deze is compatibel met de honderden miljoenen Thunderbolt 3-pc's en -randapparatuur die al beschikbaar zijn. 

“Thunderbolt biedt klanten een toonaangevende connectiviteitsstandaard binnen een reeks van devices en draagt zo bij aan een betere computerervaring en aan het inlossen van de belofte van USB-C door eenvoud, prestaties en betrouwbaarheid. De komst van Thunderbolt 4 onderstreept hoe Intel het pc-ecosysteem verder brengt in de richting van universele connectiviteitsoplossingen.” – Jason Ziller, general manager van de Client Connectivity Division bij Intel

Waarom het belangrijk is 

Thunderbolt-producten bieden een consistente, toonaangevende set van mogelijkheden voor het verbinden van computers aan data, video en voeding met de eenvoud van slechts één USB Type-C-poort. Maak verbinding met krachtige Thunderbolt-docks, displays, snelle storage en elk ander USB-device voor een overzichtelijke werkplek. Om te zorgen voor een consistente, optimale ervaring en optimaal gebruik binnen een brede reeks van producttypen en producenten, werkt Intel nauw samen met een ecosysteem van computer-, randapparatuur- en kapelpartners voor de verplichte certificering van alle Thunderbolt-producten.
 
“Wij verwachten dat de Thunderbolt 4-producten een keerpunt zijn voor randapparatuurproducenten, die afhankelijk zijn van pc’s en Macs met een toonaangevende set van mogelijkheden voor een consistente gebruikerservaring”, zegt Ben Thacker, vicepresident en general manager van Kensington. “De vooruitgang op het gebied van Thunderbolt 4 helpt Kensington bij het herdefiniëren van de moderne werkplek van de toekomst.”
 
“De nieuwe mogelijkheden en minimumvereisten van Thunderbolt 4 zullen geweldige ervaringen en verhoogde productiviteit bieden die onze IT-klanten en eindgebruikers nodig hebben”, aldus Jerry Paradise, vicepresident, Commercial Portfolio, Lenovo PC & Smart Devices. “Lenovo verheugt zich op de samenwerking met Intel om de ondersteuning van Thunderbolt uit te breiden met de introductie van Thunderbolt 4 pc’s en het groeiende portfolio van Thunderbolt-accessoires”. 

Wat het biedt

Thunderbolt 4 bouwt voort op de innovatie van Thunderbolt 3 voor echte universele kabelconnectiviteit. Het biedt altijd 40 Gbps-snelheid en data, video en voeding via één connectie. Het is de meest omvattende Thunderbolt-specificatie tot nu toe met compliance met de meest brede set van standaardspecificaties binnen de sector, waaronder USB4, DisplayPort en PCI Express (PCIe). De nieuwe oplossing is volledig uitwisselbaar met eerdere generaties Thunderbolt- en USB-producten. De certificeringseisen van Thunderbolt 4 zijn onder meer:
  • Verdubbeling van de minimum video- en data-eisen van Thunderbolt 3.
    - Video: ondersteuning voor twee 4K-displays of een 8K-display.
    - Data: PCIe met 32 Gbps voor storage-snelheden tot 3.000 MBps.
  • Ondersteuning van docks met maximaal Thunderbolt 4-poorten.
  • Opladen van een pc via ten minste één computerpoort of via een dockingstation.
  • De computer is uit de slaapstand te halen door het toetsenbord of de muis aan te raken als dat apparaat verbonden is met een Thunderbolt-dock.
Vereiste, op Intel VT-d gebaseerde direct memory access-bescherming (DMA), die helpt tegen fysieke DMA-aanvallen. Meer daarover is te vinden in de Thunderbolt Security Brief.
  Alternate text

Beschikbaarheid

Later dit jaar levert Intel de nieuwe Thunderbolt 4 controller JHL8x40-serie, waaronder:
  • JHL8540- en JHL8340-hostcontrollers voor computerbouwers
  • JHL8440-devicecontroller voor producten van randapparatuur
De eerste computers en randapparaten met Thunderbolt 4-poorten worden later dit jaar verwacht. Dat is inclusief laptops die via het innovatieprogramma Project Athena van Intel worden geverifieerd.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Marktplaats

Als aanvulling op dit artikel is de onderstaande interessante aanbieding tijdelijk op de marktplaats beschikbaar.

Over Intel

Intel (Nasdaq: INTC) is marktleider en creëert technologie die wereldwijde vooruitgang mogelijk maakt en levens verrijkt. Geïnspireerd door de wet van Moore werkt Intel continu aan het ontwerpen en produceren van halfgeleiders waarmee klanten hun grootste uitdagingen het hoofd kunnen bieden. Door informatie te integreren in de cloud, het netwerk, de edge en elk type computerapparatuur, zorgt Intel ervoor dat het potentieel van data vrijkomt om zo het bedrijfsleven en de samenleving op een positieve manier te transformeren. 
Meer Intel
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030104826.jpg
We make IT spark!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030104037.png
Bringing cultures together and make your team work!
20191105203105.png
Krijg inzicht in bedrijfsprocessen!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030102114.jpg
Deliver measurable impact on your business
Alle rechten voorbehouden © 2019-2020, TechVisor