Exact Foundation werkt samen met 010010 en RightBrains voor meer diversiteit in IT-sector

| Exact | 2 min | 06 juli 2020 11:37
Afbeelding: Florien de Nijs, CHRO Exact en voorzitter Exact Foundation | Copyright: Exact
De Exact Foundation is een samenwerking aangegaan met stichting 010010, dat techniek toegankelijk maakt voor alle leeftijden en met RightBrains, het carrièreplatform voor vrouwen in het digitale werkveld. De foundation tekende daarvoor in mei de contracten en het partnership is inmiddels officieel gestart. De Exact Foundation is een initiatief van werknemers van het Delftse softwarebedrijf Exact, en bestaat sinds februari 2019.

Het doel van de Exact Foundation is om programma’s te ondersteunen die diversiteit en inclusie nastreven voor IT-gerelateerde studies. Door verschillende lessen en programma’s aan te bieden hopen zij een gelijk speelveld te creëren voor de volgende generatie IT-professionals, waarvoor in de toekomst bijvoorbeeld meer vrouwen voor een carrière in de IT zouden kiezen.

Voorbereiden op de toekomst

Stichting 010010 brengt kinderen en techniek op spelenderwijs samen. Leerlingen in groep 7 van de basisschool krijgen lessen in robotica van de stichting, die op deze manier interesse voor IT wil wekken bij de jeugd. Exact gaat 010010 waar mogelijk ondersteunen bij ontwikkeling van de lespakketten, bijvoorbeeld door experts van het bedrijf beschikbaar te stellen als mentoren voor de leraren die de lessen verzorgen.

Diversiteit in de IT-branche

Schattingen van het aantal vrouwen dat werkzaam is in de IT schommelen tussen de tien en vijftien procent voor de hele sector. RightBrains wil de verhoudingen binnen de sector meer in verhouding brengen met die van de maatschappij. Zij geloven dat meer diversiteit binnen de IT voor meer innovatie en succes zal zorgen, en bieden daarom ontwikkel- en mentorschap programma’s aan voor vrouwen die een carrière in de IT overwegen. Exact gaat samen met RightBrains acties opzetten en aandacht vragen, om zo meer diversiteit in de IT-branche te creëren.

Florien de Nijs, CHRO bij softwarebedrijf Exact, is sinds begin 2020 voorzitter van de Exact Foundation. Ze nam de functie over van Phill Robinson, CEO van Exact. “Dankzij Phill’s enorme inzet en passie konden we de Exact Foundation oprichten. We kijken er naar uit om zowel de eerste projecten, als 010010 en RightBrains, financieel te kunnen ondersteunen, en te blijven zoeken naar andere projecten waarmee we de diversiteit in ons vakgebied vergroten. De eerste reacties zijn in ieder geval veelbelovend. We zien dat de heersende stereotypen zeker niet kloppen in ons werk en dat IT voor iédereen met motivatie en drive is weggelegd.” 

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Exact
Exact is opgericht in 1984 en heeft het hoofdkantoor in Delft. Exact ontwikkelt software voor financieel management, ERP en HR-salarisadministratie voor MKB-bedrijven. Klanten van Exact zijn vooral actief in de accountancy, productie, professionele dienstverlening, groothandel, logistiek en de bouwsector. Exact biedt het meest complete portfolio aan bedrijfssoftware voor MKB-bedrijven.
Meer over Exact
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.