Flowmon introduceert oplossing voor Automated Packet Analysis

| Flowmon Networks | 2 min | 24 juni 2020 9:27
Copyright: Flowmon Networks
Flowmon Networks introduceert een automatiseringsoplossing voor het auditen van netwerkverkeer, genaamd Flowmon Packet Investigator. Dankzij ingebouwde kennis over netwerkgedrag kunnen organisaties uren tot zelfs dagen aan tijd besparen voor het monitoren en diepgaand analyseren van alle netwerkcommunicatie.    

Toenemende complexiteit netwerkinfrastructuren

Door de toenemende complexiteit van netwerkinfrastructuren staan netwerkbeheerders onder druk om met beperkte resources zo snel mogelijk inzicht te krijgen in afwijkend netwerkverkeer. Soms is het noodzakelijk om handmatig dieper te graven in verdachte communicatie voor het succesvol oplossen van dringende issues. Terwijl bij tools als Wireshark specialistische kennis nodig is om het netwerkverkeer te analyseren, gaat Flowmon Packet Investigator  een stap verder met automatische analysis gebaseerd op ingebouwde netwerkkennis. Tevens adviseert de nieuwe oplossing ook mogelijke effectieve acties.

Ingebouwde netwerkkennis

Flowmon Packet Investigator registreert on-demand al het verkeer bij snelheden van 1G, 10G, 40G en zelfs 100G, in cloud, virtuele en fysieke netwerken. Eenvoudig op afstand te beheren via een centrale managementconsole. De PCAP-engine onderscheidt zich met de ingebouwde kennis van netwerkprotocollen, hun afhankelijkheden, RFC-specificaties en fouten. Vooral het automatisch gedetailleerd analyseren en geven van uitleg met mogelijke oplossingen besparen de gebruikers veel tijd in vergelijking met andere tools en handmatig analyseren.Toepassingen

Flowmon Packet Investigator bespaart beheerders veel tijd bij de volgende toepassingen:
  • issues gerelateerd aan de netwerkconnectiviteit, zoals communicatie die door een firewall wordt geblokt, onbereikbare locaties, TCP-fouten etc.
  • fouten of onderbrekingen in kritische netwerkservices (ARP, DNS, DHCP)
  • compatibiliteitsproblemen bij de client/server encryptie, door SSL/TLS versies, encryptie-algoritmen, certificaten etc.
  • issues gerelateerd aan het applicatieprotocol (HTTP, SAMBA, FTP, IMAP, POP, etc.)  

Netwerkbeheer vereenvoudigen

“Het is onze missie het leven van IT-professionals en netwerkbeheerders te vereenvoudigen", zegt Jiri Tobola, CEO van Flowmon Networks. "Met Flowmon Packet Investigator zetten wij een volgende stap om dat te realiseren. Beheerders kunnen voortaan het handmatig onderzoeken van incidenten overslaan en onze oplossing al het werk laten doen binnen een kortere tijd. Onderschep al het verkeer met Flowmon of upload PCAP's met een andere oplossing en draai volledig geautomatiseerde analyses om sneller en diepgaander inzicht te krijgen in het incident en een geadviseerde oplossing ervan."

Geïnteresseerden kunnen Flowmon Packet Investigator 90-dagen gratis testen via deze link:https://www.flowmon.com/en/products/software-modules/packet-investigator.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Flowmon Networks

Flowmon Networks is de ontwikkelaar en leverancier van Flowmon, een veelgebruikte oplossing voor het monitoren van netwerkverkeer en gedragsanalyses. Verder levert het bedrijf met DDoS Defender een complete oplossing om cyberaanvallen te ontdekken en tegen te houden.
Meer over Flowmon Networks

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.