Review: Logitech Combo Touch

Een mooie uitbreiding voor je iPad Pro 10.5 inch en iPad Air

| TechVisor | 2 min | 19 juni 2020 13:47
Exclusief
Gewaardeerd
Afbeelding: Kai test de Logitech Combo Touch voor de iPad Pro (10,5-inch) | Copyright: TechVisor
Voordat de iPad Pro uitkwam in 2015 gebruikten mensen de iPad al als compacte laptop. Destijds was slechts een kleine selectie van bluetooth folio's met batterijen beschikbaar om mee te typen. Sindsdien is er een hoop veranderd en dat is goed aan deze sleeve te merken.

De sleeve in deze review is gemaakt voor de iPad Pro 10.5 inch en de iPad Air 3rd gen en wordt aangeboden vanaf ongeveer €150 en weegt zonder een iPad rond de 700 gram (1200gr, incl. iPad). Het was vanaf het moment dat hij uit de doos kwam meteen te merken dat het geen lichte sleeve is.

Gebruik van de sleeve is overigens erg simpel. De iPad schuift soepel in de sleeve maar komt er niet altijd even gemakkelijk uit. Op het beschermende deel van de Combo Touch zit ook een houder voor een apple pencil wat een erg fijne toevoeging is. Tijdens het testen werd wel duidelijk merkbaar dat deze door het extra gewicht af en toe ongemakkelijk aanvoelde bij het openmaken.

Het toetsenbord is plug-and-play wat heel erg fijn is en werkt met de Smart Connector-technologie die op iPads zit. Dit betekent dus ook dat er geen batterij in zit en je hem niet hoeft op te laden. Dit maakt het mogelijk voor het toetsenbord om LED backlightverlichting te hebben.

De toetsen voelen goed aan en hebben veel grip in de vingers. Sommige toetsen rond de enter-toets zijn wat klein hetgeen vervelend zou kunnen kan zijn als je nog nooit heb getypt op een (extern) iPad toetsenbord. Als je een mac toetsenbord gewend bent, dan zal het overschakelen naar dit toetsenbord geen enkel probleem zijn mede doordat dit toetsenbord dezelfde shortcuts gebruikt.

Een duidelijk pluspunt is wel dat er een trackpad op zit. Dit is mogelijk door de nieuwe versie van iPadOS en het laat je iPad nog een stukje meer als een echte laptop aanvoelen. De cursor is een bolletje die aan een knop 'gaat hangen' als je er dichtbij komt.

+ Pluspunten

  • Stevig;
  • Houder voor je apple pencil;
  • Geen batterij;
  • Plug-and-play;
  • LED backlightverlichting;
  • Fijne toetsen;
  • Trackpad.

- Minpunten

  • Niet licht;
  • Ongemakkelijk openen;
  • Kleine toetsen.

Conclusie

Deze sleeve met trackpad is erg handig voor mensen die een nog compactere oplossing willen dan een reguliere laptop. Hij is verder goed geprijsd en is een mooie toevoeging aan je iPad. Ik geef deze sleeve dan ook een welverdiende 8 als eindcijfer.
Auteur: Kai Deumers, Product Reviewer bij TechVisor

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (34 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over TechVisor
TechVisor is het vizier op de tech industrie. Het is onze missie te voorzien in een platform voor professionals én consumenten in Nederland en België om 24x7 actualiteit en achtergrond informatie te leveren over de ontwikkelingen en stand van zaken in de tech industrie.

De mensen achter TechVisor zijn professionals uit de (inter)nationale ICT markt. Zij weten dus als geen ander welke bedrijven te volgen en wat de trends zijn in deze markt. Voor jou als ICT professional óf als consument betekent dit dus dat je op TechVisor over de meest interessante en relevante zaken op de hoogte wordt gehouden.
Meer over TechVisor
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.