Beep.nl, Intermax Cloudsourcing, It’s from Rotterdam Honey sluiten met Rotterdamse wethouder Wijbenga honingbijen aan op de cloud

| Intermax | 2 min | 14 mei 2020 16:14
Gewaardeerd
Copyright: Beep.nl
Na een succesvolle crowdfundingactie via Kickstarter lanceert Beep.nl samen met Intermax Cloudsourcing en It's from Rotterdam Honey op maandag 18 mei het eerste digitale sensorplatform voor bijen en imkers. Het BEEP base-sensorplatform registreert het gedrag, het gewicht, het geluid en de temperatuur van bijenvolken. Deze data worden ingezet om imkers beter inzicht te verschaffen in het welzijn van hun bijenvolken. Het sensorplatform stuurt deze data door via het LoRa-sensornetwerk van Intermax, zodat imkers waar ook ter wereld heldere grafieken krijgen op hun smartphone. Wethouder Bert Wijbenga (Handhaving, buitenruimte, integratie en samenleven) verzorgt op het dak van de Delftse Poort de openingshandeling en sluit deze ochtend de eerste bijenkast aan op het platform.

Bijen in de cloud? Natuurlijk!

Dit soort klimaatvriendelijke innovatie brengt natuur en technologie samen en is daarmee essentieel voor inzicht in de natuur en de zorg voor ons leefklimaat. Bijen (zowel honingbijen als wilde bijen) zorgen voor 80% van de bestuiving van ons voedsel.
 
Marten Schoonman en Pim van Gennip van Beep.nl, Ludo Baauw (CEO van ict-bedrijf Intermax Cloudsourcing) en Balten Schalkwijk van It’s from Rotterdam Honey (en als stadsimker) zijn al jarenlang technologiefanaten, maar ook gepassioneerd bijenhouder en zorgen voor tientallen bijenvolken in de regio Rotterdam. Het doel van hun samenwerking is om met sensortechnologie imkers in heel Nederland te ondersteunen in het houden van bijen. En dat is gelukt! BEEP heeft inmiddels de BEEP webapp en de BEEP base ontwikkeld.
 
De BEEP webapp is een gratis digitaal platform waarop imkers hun administratie bijhouden. Zowel hobby- als professionele imkers kunnen hun bijenstanden, bijenkasten en inspecties opslaan en raadplegen. Het platform is voor iedereen toegankelijk.
 
De BEEP base is een meetsysteem dat onder de bijenkast wordt geplaatst. Met een gewichts-, temperatuur- en geluidssensor wordt informatie verzameld die elke vijftien minuten via een zogenoemd Long Range Low Power-netwerk (LoRa) draadloos naar de BEEP app wordt verzonden. Zodoende werkt het sensorplatform zelfs midden in een natuurgebied.
 
Het LoRa-netwerk wordt door Intermax Cloudsourcing verzorgd en is te vergelijken met een traagwerkende en energievriendelijke wifi-verbinding die gekoppeld is met The Things Network (TTN). Hiermee draagt het bedrijf bij aan een klimaatvriendelijke samenleving door middel van geavanceerde sensortechnologie. De bijen merken er verder niets van, die blijven hun nectar en stuifmeel rustig binnenhalen. De imker kan vervolgens vanaf de bank volgen hoe het met zijn honingbijen gaat.

Over Intermax

Intermax is het meest gecertificeerde cloudsourcingbedrijf van Nederland. De visie van het bedrijf – systemen zijn er om mensen te ondersteunen, niet andersom – zorgt ervoor dat Intermax de weg naar de cloud op een unieke manier benadert. De beste oplossingen worden niet gevonden in de techniek, maar in de beleving van de mensen die het gebruiken. Veiligheid, nieuwsgierigheid, betrokkenheid en transparantie staan bij Intermax hoog in het vaandel.
Meer Intermax

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
20191030104826.jpg
We make IT spark!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030104037.png
Bringing cultures together and make your team work!
20191030102114.jpg
Deliver measurable impact on your business
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191105203105.png
Krijg inzicht in bedrijfsprocessen!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
Alle rechten voorbehouden © 2019-2020, TechVisor