Knowbe4-onderzoek toont aan dat security-leiders organisaties overschatten in hun vermogen om een datalek te voorkomen

90% van de managers geeft aan hierin vertrouwen te hebben, terwijl 72% een beveiligingsincident had in de afgelopen twaalf maanden
| KnowBe4 | 2 min | 12 mei 2020 15:16
Copyright: KnowBe4
KnowBe4, leverancier van ’s werelds grootste platform voor security awareness-trainingen en simulated phishing, presenteert de resultaten van ‘The Rise of Security Culture’, een nieuw onderzoek uitgevoerd door Forrester Consulting in opdracht van KnowBe4.

Afgelopen november gaf KnowBe4 Forrester Consulting opdracht om de security culture binnen internationale ondernemingen te evalueren. Forrester verzamelde hiertoe 1.161 respondenten met ten minste een managementfunctie in security of risk management. Het onderzoek toont aan dat managers zich bewust zijn van de waarde van een sterke security culture, maar moeite hebben om deze te definiëren en implementeren gezien de snelheid van de markt waarin ze zich bevinden. Bovendien overschatten ze het vermogen van organisaties om een datalek te voorkomen. Waar 90% van de respondenten aangaf vertrouwen te hebben in het vermogen van organisaties om een datalek te voorkomen, meldde 72% van respondenten echter dat hun organisatie een beveiligingsincident had in de afgelopen twaalf maanden.

“KnowBe4 beschikt wereldwijd over de meeste data ten aanzien van security culture vergeleken met andere organisaties. Dit is het begin van onze inspanningen om meer onderzoek te doen naar security culture,” zegt Perry Carpenter, chief evangelist en strategy officer bij KnowBe4. “Het is niet alleen ons doel om security managers de nuances te laten begrijpen die verband houden met security culture, maar ook om praktische strategieën te bieden die helpen bij het begrijpen van hoe hun security culture zich verhoudt tot die van andere organisaties, en wat ze kunnen doen om deze te verbeteren.”

“Voor iemand die een hele organisatie heeft gebouwd op basis van security culture, begrijp ik veel van de facetten die komen kijken bij het bouwen en handhaven van een succesvolle security culture binnen een organisatie,” zegt Kai Roer, security culture advocate van KnowBe4 en managing director van CLTRe. “Ondanks dat managers nog worstelen met de definitie, toont dit onderzoek aan dat het bezitten van een sterke security culture voor hen wel prioriteit heeft. Opvallend is dat niet het beperken van risico’s, maar de business zelf de belangrijkste drijfveer is voor het bouwen van een sterke security culture.”
Belangrijke bevindingen zijn:
  • Security-leiders overschatten hun huidige security culture. 92% van de security-managers zegt dat ze security culture in hun organisaties geïmplementeerd hebben. Diezelfde managers hebben echter nog steeds te maken met security gerelateerde incidenten (72%) en moeten hun security strategie nog samenvoegen met de algemene bedrijfsstrategie.
  • Security culture heeft prioriteit, 94% van de respondenten vindt een security culture belangrijk voor het succes van de onderneming.
  • Security culture is niet universeel gedefiniëerd. Respondenten werden verdeeld in vijf groepen met allemaal vergelijkbare, maar toch verschillende, definities van security culture.
  • Een sterke security culture zorgt voor hogere klanttevredenheid. 63% van de respondenten verwacht een stijging in klantvertrouwen door een sterke security culture en meer dan de helft van de respondenten verwacht een stijging in de waarde van het bedrijf.

Over KnowBe4

KnowBe4 is leverancier van 's werelds grootste platform voor security awareness-trainingen en simulated phishing. KnowBe4 is opgericht door IT- en data security-specialist Stu Sjouwerman en helpt organisaties het menselijke element van security aan te pakken. Dit doet het door het bewustzijn over ransomware, CEO-fraude en andere social engineering-tactieken te vergroten door middel van een nieuwe benadering van awareness-trainingen over security. Kevin Mitnick, een internationaal erkende cybersecurity-specialist en Chief Hacking Officer van KnowBe4, hielp bij het ontwikkelen van de KnowBe4-trainingen op basis van zijn goed gedocumenteerde social engineering-tactieken. Organisaties vertrouwen op KnowBe4 om hun eindgebruikers te mobiliseren als de laatste verdedigingslinie.
Meer KnowBe4

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Marktplaats

Als aanvulling op dit artikel is de onderstaande interessante aanbieding tijdelijk op de marktplaats beschikbaar.
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
20191030104037.png
Bringing cultures together and make your team work!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030102114.jpg
Deliver measurable impact on your business
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030104826.jpg
We make IT spark!
20191105203105.png
Krijg inzicht in bedrijfsprocessen!
Alle rechten voorbehouden © 2019-2020, TechVisor