Aramark kiest voor toekomstbestendigheid met ERP van Unit4

| Unit4 | 2 min | 12 mei 2020 12:12
Copyright: Unit4
Aramark, een Amerikaanse dienstverlener op het gebied van voedsel, facilitair management en bedrijfskleding, heeft na een uitvoerig selectieproces gekozen voor Unit4 Enterprise Resource Planning (voorheen bekend als Unit4 Business World) als ERP-pakket. Unit4 ERP is een geïntegreerd systeem dat de verbinding maakt tussen verschillende operationele domeinen van een bedrijf, waaronder inkoop, verkoop, HR en finance. De software van Unit4 is specifiek inzetbaar voor dienstverlenende organisaties. Naar verwachting wordt het volledige pakket dit jaar geïmplementeerd.

Aramark zocht naar een nieuw ERP-systeem om te voldoen aan de huidige behoefte van de organisatie. Het huidige, verouderde systeem vergt veel handmatige en dubbele invoer van informatie. Dit is inefficiënt en lijdt onvermijdelijk tot fouten. Ook het realiseren van rapporten kost daarom meer tijd dan nodig is. “We willen meer flexibiliteit om in te spelen op specifieke vragen vanuit onze afdelingen”, vertelt Bruno Beldars, Accounting Manager bij Aramark. “Het huidige systeem past daarnaast niet meer bij de snelheid van onze klanten, en de snelheid waarmee wij zelf vooruit willen.”

Persoonlijk en professioneel

Wat onder andere de doorslag gaf in de keuze voor Unit4 ERP, was de persoonlijke en professionele aanpak vanuit Unit4. “Natuurlijk gaat het erom dat het ERP-systeem volledig voldoet aan onze wensen. Maar de mensen van Unit4 hebben het verschil gemaakt dankzij hun professionaliteit en persoonlijke aandacht. Vanaf het eerste moment was er een hele goede match tussen de culturen van beide organisaties, en dat is een belangrijke voorwaarde voor een succesvol project”, zegt Didier Tensi, CFO bij Aramark.

Toekomstbestendig

Na de implementatie van Unit4 ERP kan Aramark de efficiëntie binnen de verschillende afdelingen verhogen. Doordat de invoer van data geautomatiseerd wordt, is er minder handmatig werk vereist. Hierdoor houden de werknemers meer tijd over voor taken met een hoge toegevoegde waarde. Daarnaast wordt het aantal satellietsystemen drastisch verminderd door het geïntegreerde financiële systeem, waardoor er een overzichtelijk applicatielandschap ontstaat. Uiteindelijk heeft de finance-afdeling meer inzicht dankzij real-time informatie. “Zo kan de finance-afdeling van Aramark proactief schakelen en de business nog beter bedienen”, vertelt Jérôme de Waele, Sales Consultant bij Unit4.

Bewezen aanpak

Voor de implementatie wordt gebruik gemaakt van ‘industry best practices’. Dat wil zeggen dat Aramark vertrouwt op de ervaring van Unit4 in de dienstensector. Het voordeel van deze aanpak is dat er een snellere implementatie wordt gerealiseerd en er meer gestandaardiseerde processen ontstaan. “Wij helpen bij dit proces van begin tot eind zodat we niet alleen de leverancier zijn van de software. Zie het als het bouwen van een huis: je kunt kiezen om zelf een volledig nieuw ontwerp te maken, of je neemt er een bewezen plan bij. Wij hebben dat plan met Aramark uitvoerig doorgenomen en uiteindelijk kunnen we nu efficiënter implementeren. We zijn dan ook erg trots op deze mooie samenwerking”, vertelt Jérôme de Waele.

Over Unit4

Unit4’s nieuwe generatie bedrijfssoftware ondersteunt bedrijven bij het leveren van een uitzonderlijke People Experience aan hun klanten – van studenten en professionals tot ambtenaren en non-profits. Unit4 stelt mensen in staat hun tijd te besteden aan zinvol werk, dankzij software die zelfsturend, adaptief en intuïtief is, administratieve taken intelligent automatiseert en eenvoudig toegang biedt tot de antwoorden die mensen zoeken. Unit4 is ontworpen voor mensen en past zich aan hun manier van werken aan.
Meer Unit4

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Tags

Unit4ERP
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030102114.jpg
Deliver measurable impact on your business
20191030104826.jpg
We make IT spark!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030104037.png
Bringing cultures together and make your team work!
20191105203105.png
Krijg inzicht in bedrijfsprocessen!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
Alle rechten voorbehouden © 2019-2020, TechVisor